İSTANBUL / TUZLA - Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Aile eğitim programı seminerleri kapsamında aile danışmanı sosyolog Elif Hayat ile Kardeşler Arası Uyum seminerimizi gerçekleştirdik.

Ock

Kocaeli'nde 17 il, 73 kulüp ve 1068 sprıcunun katılımıyla yapılan iller arası Kocaeli Bş. Bl. Kağıtspor Karate Ligi 2. Etabında mücadele eden sporcularımız; Abdullah Emin ÖZALTIN 2013, 45 kg 1. olmuştur.Öğrencimizi, ailelerini ve antrenörleri tebrik ederiz.

Ara

Öğretmen, öğrenci ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi hedeflenen, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılaması amacıyla yürütülen Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende” projesi kapsamında seminer düzenlendi.

Ara

18 Aralık Dünya Arapça günü kutlamaları kapsamında bir koridorumuzu dil sokağı yapıp 3 dilde afişlerle donattık. Pano çalışması yaparak Arapçanın önemini vurguladık ve çekilişle hediyeler dağıttık. Ayrıca program düzenleyip Arapça şarkılar, şiirler, videolar ve skeçlerle bu dilin hem Kur'an dili olduğunu hem de dünya üzerinde en çok konuşulan dillerden beşincisi olduğunu hatırladık. Programda emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz Öğrencileri Salih Efe Öztürk, Ensar Oğuz ve Zeynep Rana Karaot )İstanbul'da mesleki yarışmalarda okulumuzu temsil etmişlerdir. Gayretlerinden ve başarılarından ötürü öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, Allah'ın eseri olarak değerlidir ve O'nun tarafından insana emanet edilmiştir. İnsanoğlu, hayvanlara karşı insaflı, şefkatli ve merhametli olmakla mükelleftir. İslam, hayvanlara zulüm ve işkence anlamına gelen, onları yaratılış amacına aykırı biçimde zorlayan her türlü davranışı yasaklar. Varlık alemine sevgi, şefkat ve ibret nazarıyla bakalım. Hiçbir canlıyı incitmeyelim. Özellikle kış şartlarında hayvanlara karşı daha duyarlı olalım. Dini, vicdani ve insani sorumluluğumuzu yerine getirerek Rabbimizin rızasına talip olalım."

Ara

Tuzla Marina Çocuk Girişimciler Çarşısı standımız.

Ara

"En büyük engel sevgisizliktir." diyerek çıktığımız bu yolda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlemiş olduğumuz bu programda, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu olarak özel arkadaşlarımızın duygu ve düşüncelerini daha iyi anlamaya çalıştık. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu olarak Kudüs'ü, Filistin'i ve Gazze'yi konuştuk. İnsan olarak neler yapabileceğimizi konuştuk.

[16:00, 30.11.2023] FSM iho Selma YILDIRIM  : Mescid-i-Aksa

Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde

Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu

Varıp eşiğine alnımı koydum

Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu

Gözlerim yollarda bekler dururum

Nerde kardeşlerim diyordu bir ses

İlk Kıblesi benim ulu Nebi’nin

Unuttu mu bunu acaba herkes

Burak dolanırdı yörelerimde

Mi’raca yol veren hız üssü idim

Bellidir kutsallığım şehir ismimden

Her yana nur saçan bir kürsü idim

Hani o günler ki binlerce mü’min

Tek yürek halinde bana koşardı

Hemşehrim nebi’ler yüzü hürmetine

Cevaba erişen dualar vardı

Şimdi kimsecikler varmaz yanıma

Mü’minde yoksunum tek ve tenhayım

Rüzgarlar silemez gözyaşlarımı

Çöllerde kayıp bir yetim vâhayım

Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde

Götür müslümana selam diyordu

Dayanamıyorum bu ayrılığa

Kucaklasın beni İslâm diyordu

Özgür Kudüs'e buluşmak duası ile

Kas

Öğretmenler günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü Başöğretmenimiz Metin ÇANGIR’a ziyarette bulunuldu.

Kas

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." Mustafa Kemal ATATÜRK.

Dünya Çocuk Hakları Günü kutlama programında emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

Genç Nida Kur'an Okuma ve Ezan Okuma Yarışmasında derece alan öğrencilerimiz ödüllerini aldı. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Eski okul aile birliğimize yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür edip, yeni yönetimimize ise hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.

Ekm

Code Week etkinliklerimiz devam ediyor.

"Taşınabilir Kodlama Köşesi" oluşturarak sınıflarda görsel/blok tabanlı kodlama ve robotik kodlama yapıyoruz. Ayrıca Makey Makey kiti kullanarak hem kodluyoruz hem eğleniyoruz.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.